- Acesulfam draselný (syntetické sladidlo, E950)
- Agar agar (vyrábí se z červených mořských řas, které obsahují velké množství polysacharidů)
- Agávový sirup (vysoký obsah fruktózy)
- Aloe Vera (v některých případech povoleno)
- Amarant (náhražka obilí, obsahuje škrob)
- Arrowroot (škrobová mouka)
- Artyčok, Jeruzalémský
- Aspartam (umělé náhradní sladidlo, karcinogen)
- Astragalus (obsahuje polysacharidy)
- Bavlníkové semeno
- Bhindi nebo okra
- Bob
- Brambory bílé
- Brambory sladké
- Brandy
- Bulgur
- Carob (plod rohovníku)
- Cereálie (včetně veškerých snídaňových)
- Cizrna
- CMC zahušťovadlo, E 466
- Cukr nebo sacharóza jakéhokoliv druhu
- Čaj, instantní
- Čekanka, kořen (obsahuje vysoké množství oligosacharidů)
- Dextróza v komerčních produktech
- Dýně, hořká
- Džem
- Fazole Black-eye
- Fazole Canellini
- Fazole Fava (obsahuji látku, u které ani namáčením, klíčením či fermentací nedojde k neutralizaci a která může způsobit život ohrožující chudokrevnost u osob, které jsou k ní dědičně náchylné)
- Fazole máslové
- Fazole Mungo
- Fazole v konzervě
- Fazolová mouka a klíčky
- FOS (oligosacharidy)
- Fruktóza (extrahovaná z kukuřice nebo s příměsí ostatních trisacharidů)
- Chlorela (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který chlorela může ještě více zatížit)
- Jablečný mošt (většinou má během přípravy přidaný cukr)
- Jam, hlíznatá rostlina
- Javorový sirup
- Ječmen
- Ječné kroupy
- Jogurt, komerční
- Karagenan (extrakt z červených mořských řas, obsahuje vysoké množství polysacharidů)
- Kaštan a kaštanová mouka
- Káva, instantní a kávové náhražky
- Kečup, komerční
- Klobásy, komerční
- Kopřivy (dráždí žaludek, nadýmají)
- Krůtí sekaná
- Kukučičný sirup
- Kukuřice
- Kukuřičný škrob
- Kus-kus
- Kvásek (obsahuje pivní kvasinky)
- Laktóza, mléčný cukr
- Likéry
- Limonády
- Lopuchový kořen (obsahuje oligosacharidy a mucilage)
- Margaríny a náhražky másla
- Maso, nakládané, uzené a naložené v soli
- Melasa
- Mladý ječmen
- Mléko acidofilní
- Mléko sušené
- Mléko ze všech zvířat, sojové, rýžové, konzervované kokosové
- Mořská řasa (obsahuje vysoké množství polysachardidů)
- Mouka z obilí
- Obilí
- Ocet, sladký vinný (většina má přidaný cukr)
- Oleje na vaření
- Ořechy, slané, pražené, obalované
- Oves
- Ovoce v konzervách
- Ovocné šťávy
- Párky
- Pastiňák (někteří GAPS pacienti ho tolerují bez problémů)
- Pektin (polysacharid)
- Pivo
- Podmáslí
- Pohanka
- Pomazánkové máslo, Philadephia
- Postum (náhražka kávy)
- Prášek do pečiva a ostatní kypřící prášky (jedlá soda může byt použita pro specifické léčebné účely)
- Proso (jáhly)
- Pšenice
- Pšenice, klíčky
- Pšeničná krupice
- Quinoa (obsahuje z 60% škrob)
- Ryby konzervované, uzené, ve slaném nálevu, obalované a konzervované v omáčkách
- Rýže
- Ságo (škrobová moučka)
- Saccharin
- Sherry
- Smetana (obsahuje laktózu)
- Spirulina (nedoporučuje se, neboť zánětlivá onemocnění střev se týkají imunitního systému, který Spirulina může ještě více zatížit)
- Sója
- Sýr Cottage, měkký
- Sýr Feta
- Sýr Gjetost
- Sýr Gruyere
- Sýr Chevre
- Sýr Mozzarella
- Sýr Neufchatel
- Sýr Primost
- Sýr Ricotta
- Syrovátka, v prášku
- Sýry mazací
- Škrob
- Špalda
- Tapioca (škrob)
- Těstoviny
- Tritikále (obilovina, vzniklá křížením žita a pšenice)
- Umělé sladidlo
- Včelí pyl (dráždí a poškozuje trávící systém)
- Vinný kámen (draselná sůl z kyseliny vinné)
- Vývar v kostkách nebo granulích
- Zakysaná smetana, komerční
- Zelenina a ovoce v konzervě
- Zmrzlina, komerční
- Želé
- Žito
- Žvýkačky (obsahují cukr nebo jeho náhražky)