Nevím, jak jste na tom vy v Čechách, ale tady na Maui je snad každý druhý nemocný. Je zde neobvyklá zima, přes den se občas objeví slunce ale jinak se teploty drží mezi 15-20 °C k tomu už 3 týdny v podstatě bez přestání prší. Je tedy obrovské vlhko, šedo a prostě ošklivo. Já vím, že si říkáte, 15 °C to je nádhera, ale věřte, vše je relativní.
Minulý týden onemocněla dcera, pak to chytil syn a nakonec já. Naštěstí je nám všem už lépe, snad to tak zůstane a já se budu moci pustit opět do práce.
Připravuji při vás článek, jak řešit nemoci při GAPS a než ho dopíšu, tak se s vámi podělím o recept, který mně naučila maminka mojí kamarádky Jany, když jsem byla těhotná a kašlala. Nejen že mi pomohl, ale taky hrozně chutnal. A s mírnými úpravami ho dělám, kdykoliv jsem nemocná. Chutná skvěle, a je skvělé, že v této verzi, bude chutnat i dětem.
Pokud jste v úvodních fázích diety, vynechte pomeranč a použijte jen trochu citronu a medu. V této verzi je čaj vhodný od první fáze úvodní diety.
Do hrnku nalijte vodu a dejte na sporák. Oloupejte česnek, cibuli a zázvor a nakrájejte na větší kusy. Přidejte do hrnku s vodou a pomalu nechte přivést k varu, asi 5 minut povařte. Poté vypněte, zakryjte pokličkou a nechte asi 15-20 minut louhovat. Takto můžete nechat a vždy odebrat hrníček, do kterého vymačkáte půlku nebo celý pomeranč, citron dle chuti a přidáte lžičku medu (ten můžete vynechat) Čaj servírujte teplý, ale ne horký, ať neponičíte vitamíny v citronu a pomeranči a případně i medu. Suroviny
Postup