Dýňový pudink

by Jana Dell-Plotnárková

Tímto receptem uzavírám naší dýňovou sezónu.

Nečekala jsem, že to bude tak dobré, a hlavně že se to povede.  Použila jsem podobný postup jako při výrobě čokoládové polevy na dort, která když ztuhne, tak mi vždycky připomíná pudink. A ještě to chci vyzkoušet i se žloutkem, ale tenhle recept je super právě tím, že je to bezvaječné, bez mléčné, a tak mám dvojitou radost, protože mi hodně lidí píše o recepty bez vajec.

Snad vám bude taky chutnat.

Dýňový pudink

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • ¼ hrnku vody
  • 1 lžíce kvalitní hovězí želatiny
  • 1 hrnek dýňového pyré (upečené dýně, rozmixované)
  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu (můžete vynechat)
  • skořice (můžete vynechat)

Postup

V menším kastrůlku rozmixujte ručním mixérem kokosové mléko, dýňové pyré, přidejte vanilkový extrakt, skořici, pokud se rozhodnete použít. Rozmixujte do hladkého krému a dejte na nízkou teplotu zahřát na sporák. Je nutné pudink skoro neustále míchat, aby se nepřipálil. Pomalu zahřívejte, až se pudink skoro začne vařit. A pak hned sundejte ze sporáku.

Mezitím si do druhého kastrůlku nalijte vodu, přiveďte k varu a přidejte do ní želatinu a nechte pořádně rozpustit. Až bude želatina rozpuštěná, vmíchejte ji do dýňového pudinku, můžete klidně znovu rozmixovat ručním mixérem.

Pudink zakryjte pokličkou a dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.

Pudink je skvělý už takto ztuhnutý, můžete ho tedy nalít i do menších skleniček, než ho dáte vychladit.

Ale chutná mnohem lépe, když ho po ztuhnutí vyšleháte několik minut jako byste chtěli šlehat šlehačku. Puding je pak krásně nadýchaný a hladký.

Servírujte posypané ořechy, kokosem a čerstvým nebo mraženým ovocem.

Skladujte v lednici

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

4 komentářů

Alena 16 listopadu 2018 - 13:06

Doufám, že je to roztomilý překlep a sypeme kokosem ? 🙂

Reply
Jana Dell-Plotnárková 20 listopadu 2018 - 05:55

Děkuji, už jsem to opravila. Překlepy to je moje a tenhle byl extra povedený -)))

Reply
Tatiana 13 května 2023 - 12:25

Išlo by to aj bez želatíny? Alebo dá sa niečím nahradiť? Ďakujem

Reply
Jana Dell-Plotnárková 13 října 2023 - 18:28

Technicky asi ano

Reply

Zanechte komentář