Hrušková buchta

by Jana Dell-Plotnárková

Je podzim a všude okolo je velké množství receptů z dýně. I u nás určitě jede dýně ve velkém, ale momentálně o trochu víc hrušky. Ovoce se snažíme jíst s ohledem na sezonu a tady na Maui teď dozrávají hrušky a jsou prostě neodolatelně dobré. No, a tak pro vás mám hned několik dobrot.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 5 hrušek
  • 3 vejce
  • 1 a ¾ hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky jedlé sody
  • olej na vymazání formy

Postup

Připravte si hruškové pyré ze 4 hrušek dle návodu zde.

 

Až bude hruškové pyré hotové připravte si kulatou formu o průměru 24 cm a předehřejte troubu na 175 °C.

Formu vyložte pečícím papírem a vymažte olejem.

 

Hruškové pyré, klidně ještě teplé, dejte do misky a přidejte vejce. Vyšlehejte vidličkou, přidejte skořici a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte mandlovou a kokosovou mouku a pořádně promíchejte.

Těsto dejte do připravené formy a rozprostřete po celé ploše.

Poslední hrušku, oloupejte a vyndejte jadřinec, nakrájejte na stejně velké plátky a ty položte na povrch těsta.

Dejte péct na 30-35 minut.

 

Servírujte s domácí kysanou smetanou.

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář