Je podzim a všude okolo je velké množství receptů z dýně. I u nás určitě jede dýně ve velkém, ale momentálně o trochu víc hrušky. Ovoce se snažíme jíst s ohledem na sezonu a tady na Maui teď dozrávají hrušky a jsou prostě neodolatelně dobré. No, a tak pro vás mám hned několik dobrot.
Suroviny
- 5 hrušek
- 3 vejce
- 1 a ¾ hrnku mandlové mouky
- 2 lžíce kokosové mouky
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky jedlé sody
- olej na vymazání formy
Postup
Připravte si hruškové pyré ze 4 hrušek dle návodu zde.
Až bude hruškové pyré hotové připravte si kulatou formu o průměru 24 cm a předehřejte troubu na 175 °C.
Formu vyložte pečícím papírem a vymažte olejem.
Hruškové pyré, klidně ještě teplé, dejte do misky a přidejte vejce. Vyšlehejte vidličkou, přidejte skořici a jedlou sodu. Nakonec vmíchejte mandlovou a kokosovou mouku a pořádně promíchejte.
Těsto dejte do připravené formy a rozprostřete po celé ploše.
Poslední hrušku, oloupejte a vyndejte jadřinec, nakrájejte na stejně velké plátky a ty položte na povrch těsta.
Dejte péct na 30-35 minut.
Servírujte s domácí kysanou smetanou.