Placky ze špagetové dýně.

by Jana Dell-Plotnárková

Období špagetové dýně, je moje nejoblíbenější. Miluju všechny druhy dýně, ale ta špagetová je prostě nejlepší. V minulém receptu najdete návod, jak si dýni správně připravit a tohle je první z mnoha receptů z této úžasné dýně, které pro vás tento podzim chystám.

Rychlá svačina, snídaně, nebo i oběd.  Jednodušeji už to snad ani nejde! 

 

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Suroviny

  • půlku předem pečené špagetové dýně (asi 400 gramů)
  • 3 vyšlehaná vejce
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželová nať dle chuti.
  • sádlo na smažení

Postup

Pečenou dýni připravte dle návodu zde a pak nechte trochu vychladnout, poté pomocí vidličky vydlabejte do misky. V hrníčku vyšlehejte vejce, přidejte namačkaný česnek a sůl. Vše promíchejte.
Do dýně přimíchejte nasekanou petržel. A nakonec smíchejte s vyšlehaným vejcem.

Na pánvi rozehřejte sádlo. Nesnažte na vysoké teplotě, ale raději pomalu.
Lžíci pokládejte na předehřátou pánev těsto a vytvarujte do stejně velkých lívanců. Buďte trpěliví, než budete obracet, je nutné, aby byl spodek lívance dostatečně propečený, a měl takovou pevnější kůrčičku, než budete otáčet, jinak je šance, že se budou placky trhat.

Servírujte s domácí majonézou, nebo kysanou smetanou.

 

 

Mohlo by vás zajímat

2 komentářů

Jana 26 července 2020 - 07:00

Dobrý den, šlo by toto těsto dát do vaflovacky a udělat z toho vafle, nebo se to rozpadne? Díky 🎃

Reply
Jana Dell-Plotnárková 2 srpna 2020 - 16:39

Myslím, že určitě.

Reply

Zanechte komentář