Procházím tady moje sešity s recepty a zjišťují, že tady mám opravdu několik skvělých receptů a nějak jsme nestihla je přidat na blog. Tenhle jsme našla na kousku papíru, založeném v diáři. Ale jsme ráda, že jsem ho našla.
Připravovala jsem ho pro výzvu v říjnu 2020 a teď už je skoro konec té lednové (2021) tak myslím, že je nejvyšší čas se o něj podělit. Hlavně dokud si pamatuji, jak ho připravit.
Je to super rychlé jídlo, které vyšvihnete během 30-45 minut a potřebujete k němu jen pár surovin.
V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát.
Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky, pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky. Do hlubší pánve dejte tuk a přijdete česnek a cibuli, nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte, opepřete a nechte pár minut restovat. Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou a nechte pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte, mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud by bylo potřeba můžete podlít vývarem. Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.Suroviny
Postup