Vepřové maso s rajčaty a špenátem

by Jana Dell-Plotnárková

Procházím tady moje sešity s recepty a zjišťují, že tady mám opravdu několik skvělých receptů a nějak jsme nestihla je přidat na blog. Tenhle jsme našla na kousku papíru, založeném v diáři. Ale jsme ráda, že jsem ho našla. 

Připravovala jsem ho pro výzvu v říjnu 2020 a teď už je skoro konec té lednové (2021) tak myslím, že je nejvyšší čas se o něj podělit. Hlavně dokud si pamatuji, jak ho připravit. 

Je to super rychlé jídlo, které vyšvihnete během 30-45 minut a potřebujete k němu jen pár surovin. 

V tomto receptu jsem použila mražený bio špenát, protože jsme v ten den jiný doma neměla. Koupila jsme ho v Kauflandu, kde kupuji i bio hrášek. V receptu můžete použít i čerstvý špenát. 

Vepřové maso s rajčaty a špenátem

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 500 gramů vepřové kýty
  • 1 lžíce sádla nebo ghí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 12 cherry rajčat, nebo 4 normální rajčata
  • 300 gramů mraženého bio špenátu
  • sůl, pepř
  • čerstvě nasekaná nebo sušená bazalka dle chuti

Postup

Připravte si maso a nakrájejte ho na stejně velké kousky nebo nudličky, cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Cherry rajčata na půl nebo na čtvrtky, pokud používáte klasická rajčata, nakrájejte je na drobné kostky.

Do hlubší pánve dejte tuk a přijdete česnek a cibuli, nechte pár minut osmahnout a poté přidejte maso, osolte, opepřete a nechte pár minut restovat. Poté přidejte rajčata a mražený špenát, bazalku nadrobno nasekanou a nechte pod pokličkou restovat, dokud nebude maso měkké. Občas směs promíchejte, mražený špenát bude trvat chvíli déle, než rozmrzne. Pokud by bylo potřeba můžete podlít vývarem.

Podávejte s květákovou rýží, pečenou zeleninou nebo klidně i samotné s vhodným pečivem.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář