Lososové karbanátky

by Jana Dell-Plotnárková

Někdy se stane, že připravím recept, napíšu si ho, vyfotím a pak na něj prostě zapomenu. No a pak procházím fotky a najdu je. Začnu hledat ten recept a zjistím, že to není jediný, který jsem neměla čas dát na web.  

Jenže problém je v tom, že si ty recepty píšu tak ve zkratkách, vždyť si přece pamatuji, jak to uvařím, a ono ejhle, nemám tušení, co jsem svou chytrou poznámkou myslela. Nebo najdu krásnou fotku a recept nikde, to je ta horší varianta. 

Tady to naštěstí není nic ta složitého a recept jsme dělala opakovaně. Takže jediné, co musím udělat je napsat ho a přidat na blog. No čeká tady na vás už dlouho, protože jsem ho pekla ve stejný den jako recept na růžičkovou kapustu. A ten jsme na blog přidala na konci listopadu 2019!

A pak můžu jít luštit ty ostatní co jsem tady našla. Máte se určitě na co těšit. 

 

Lososové karbanátky

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.6/5
( 9 voted )

Suroviny

  • 400 gramů divokého lososa v konzervě
  • ¼ cibule nadrobno nakrájené
  • sůl, pepř
  • 1 střední mrkev
  • malá hrst špenátu
  • ¼ lžičky červené papriky
  • ¼ lžičky mletého římského kmínu
  • 2 vejce

Postup

Předehřejte si troubu na175 °C. Připravte si pečící misku a lehce ji vymažte sádlem nebo ghí.

Lososa můžete použít v konzervě, pokud chcete použít čerstvého, je nutné nejprve upéct. Obojí bude fungovat.

Do misky dejte lososa a rozmačkejte ho vidličkou. Pokud používáte lososa z konzervy, odstraňte kosti, pokud tam náhodou nějaké jsou. Přidejte cibuli, sůl, pepř, papriku a římský kmín. Promíchejte.

Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno poté přidejte do misky, přidejte najemno nasekaný špenát a opět pořádně promíchejte.

Nakonec přimíchejte dvě celá vejce a naposledy promíchejte, aby vám vznikla směs jako když děláte klasické karbanátky. Směs bude samozřejmě mokrá, protože v ni není žádná mouka, ale tak to má být.

Z připravené směsi vytvarujte malé placky/karbanátky a ty pokládejte do připravené pečící misky.

Dejte péct na 30-35 minut, dokud nebudou karbanátky mít zlatavou kůrku.

Podávejte s domácí majonézou, pečenou zeleninou (na fotce je s růžičkovou kapustou) nebo salátem.

Můžete konzumovat i studené, skladujte v lednici.

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář