Tak jsem omylem koupila krůtí maso. Nemám ho moc ráda, je na mou chuť moc suché. A z pohledu GAPS je lepší jíst maso s vyšším obsahem přirozeného tuku. Ne tolik libového. No, ale už jsme ho měla doma tak jsem z něj uvařila tuhle dobrotu a k tomu i skvělou mrkvovou kaši. Kterou jsem zjistila, že tady nemám vlastně recept, a to je škoda.
Tenhle recept je skvělý, když potřebujete rychle něco uvařit. Maso, stejně jako ve všech mých receptech můžete jednoduše obměnit. Podobná recept mám i z vepřového masa.
Ne každé jídlo musí znamenat hodiny u plotny. I na GAPS je možné si jídlo připravit rychle.
Maso si nakrájejte na menší kousky, cibuli nadrobno nebo můžete klidně nechat na plátky. Zahřejte si pánev a přidejte na ni tuk a cibuli, nechte cibuli za občasného míchání zesklovatět, poté přidejte maso, osolte, opepřete a maso k posypte kurkumou. Promíchejte a nechte maso pomalu restovat. Mezitím si nakrájejte rajčata na čtvrtky a propláchnete špenát. Až bude maso skoro měkké, přidejte špenát a rajčata, promíchejte, a nakonec přidejte kokosovou smetanu. Nechte dalších asi 10 minut pomalu vařit, aby se chutě krásně propojily. Pokud nemáte možnost sehnat kokosovou smetanu, můžete si koupit tučné kokosové mléko v plechovce (čtete složení, chcete, aby tam byl pouze kokos a voda) a nechte přes noc v lednici. Na povrchu se vám usadí smetana a tu můžete použít. Případně můžete přidat i plnotučné kokosové mléko. Servírujte s květákovou rýží případně jako já, s touhle úžasně jednoduchou kaší. Suroviny
Postup
2 komentářů
Zdravim Vas Jani,
premyslim, ze u nas v Melbourne moc kruti nemame a kdyz ano, tak nevim moc odkud je a zda verit te kvalite.
Vim, ze muzu alternovat mezi jakymkoliv masem, ale kdyz uz tak ktere mate nejradeji.
Ja asi vyzkousim, jak hovezi tak i jehneci a dam Vam vedet.
Recepty mate moc fajn, tesim se, az je zaradim vice do naseho jidelnicku!
Hezky den
Baru klidně můžete zkusit i kuřecí, to bude fungovat určitě, ale dělám i z vepřového.