Víte jaká je asi nejvíc nenáviděná zelenina na světě? Růžičková kapusta. Existují dva tábory lidí. Není nic uprostřed. Buď ji milujete nebo nenávidíte. Do jakého tábora patříte? Mnoho lidí ji nikdy v životě neochutnalo a přesto tvrdí, že ji nejí.
Já si pamatuji, když jsem byla malá jak nám na zahrádce rostla hned vedle kadeřávku a libečku. Moje mamka při vaření nešetřila ani jedním těchto tří surovin a v její bramboračce byl vždy jak kadeřávek, tak růžičková kapusta. A přišlo nám to normální. Její specifická chuť dodávala bramboračce skvělou chuť, a hned jak jsem začala vařit, nikdy jsem kapustu nevynechala z mého receptu. Což mi připomíná, měla bych zkusit bramboračku mojí maminky přetvořit do GAPS verze. Mňam, úplně se mi sbíhají sliny.
Ale teď se vrátím k tomu dnešnímu receptu. Jednouchý recept, který prostě musí chutnat každému. Tak jsem zvědavá, jak bude chutnat vám. Miluju jednoduchou úpravu jídel, není potřeba hledat složitosti. A jednodušší už to prostě být nemůže.
Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si pečící misku. Růžičkovou kapustu nakrájejte na čtvrtiny a dejte do hlubší misky, osolte, opepřete, polijte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný, nebo namačkaný česnek a kmín. Pořádně promíchejte, aby se růžičková kapusta obalila v oleji a česnek se rovnoměrně rozprostřel. Poté přendejte do připravené pečící misky a posypte dýňovými semínky a dejte péct asi na 35 minut. Servírujte jako přílohu k masu, nebo samotné jako svačinu. Může se konzumovat teplé i studené.Suroviny
Postup