Máme tady další výzvu 21 dní bez cukru a dnes jsem v kuchyni tvořila. A připravila několik nových receptů. Zjistila jsem, že nemám na blogu žádné pomazánky a takové drobnosti na svačiny.
A měla jsem doma akorát upečený květák a připravovala základní dýňové pyré, a tak jsem rovnou ze zbytků vyrobila tenhle hummus.
Jeden, ale jiný mám v kuchařce Vaříme trochu jinak. Tak mám ještě jeden super řepový.
Dneska ráno začínáme, tentokrát se mnou bude držet i Stella, akorát prodělala spálovou angínu a má rozhozené trávení. Ona už ale několikrát držela, v podstatě to oproti její klasické stravě takový rozdíl není. Jen přidáme zase na vývarech i mezi jídly.
Tak letím, ať to všechno stihnu připravit.
Suroviny
- 200 gramů pečeného květáku
- ¼ hrnku dýňového pyré
- 2 vrchovaté lžíce tahini pasty
- 5 lžic avokádového oleje
- sůl, pepř
- 2 nebo více stroužků česneku
- římský kmín, asi ½ lžičky, můžete vynechat
- šťáva z půlky citronu
Postup
Upečte si květák, jen se solí a tukem, nebo můžete použít tento recept.
Připravte si dýňové pyré dle receptu zde
Až bude pyré a květák chladné, dejte do mixéru, přidejte zbytek surovin a rozmixujte do hladké pasty.
Servírujte jako pomazánku na GAPS pečivo, nebo s čerstvou zeleninou.
Skladujte v lednici