Dýňové pyré je jednou ze základních surovin na GAPS dietě. V úvodní fázi se z něj peče první pečivo, později se používá do mnoha receptů, ať už sladkých nebo slaných.
Odkazuji na něj v hodně receptech, ale až dosud jsem ho neměla na webu. Najdete ho, ale ve všech mých kuchařkách.
Nejenže se používá jako základ do receptů, ale může se jíst také jako příloha k masu. Co je skvělé, že pokud si dýni upečete, můžete ji také konzumovat jen tak, místo brambor, nebo rozmixovat na pyré.
Dnes jsem měla dýni navíc, a tak jsem konečně stihla pyré vyfotit.
Předehřejte troubu na 175 °C. Připravte si pečící misku. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte na stejně velké kostky, asi 2x2 cm. Dejte do pečící misky, polijte tukem, posolte a promíchejte, aby se tuk rovnoměrně rozprostřel a dýně se v něm obalila. Dejte péct do trouby na 20-30 minut, dokud nebude dýně dostatečně měkká. Nechte trochu vychladnout a poté rozmixujte ručním mixérem. Pokud budete konzumovat jako přílohu, můžete přidat ½ hrnku vývaru. Servírujte s máslem, ghí nebo jiným vhodným tukem. Sladujte v lednici Suroviny
Postup
2 komentářů
[…] GAPS Vánoce Velikonoce Vše GAPS […]
[…] GAPS Vánoce Velikonoce Vše GAPS […]