Čokoládovo/pomerančový dort

by Jana Dell-Plotnárková

Ještě stále mám dost receptů, které jsem sdílela na začátku na instagramu a dodnes nejsou na blogu. Tak to musím napravit.

Tohle sice není GAPS recept, a tak je nutno na to opět upozornit. Nicméně, ne každý, kdo sleduje můj blog se stravuje podle principů GAPS, a tak tu bude i pár takových receptů.

Tak snad vám bude chutnat, já ho od té doby, co jsem ho vloni upekla nedělala, ale v neděli čekáme návštěvu, a tak ho asi upeču znovu.

Čokoládovo/pomerančový dort

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Suroviny

  • 500 gramů ricotty
  • kůra ze dvou bio pomerančů
  • 4 vejce
  • 250 gramů mandlové mouky
  • 100 gramů vysokoprocentní čokolády
  • ½ lžičky jedlé sody
  • hrst nebo více nasekaných pistácií na ozdobu

Postup

Předehřejte troubu na 175 C. Připravte si kulatou formu na dort o průměru asi 20 cm. Vymažte nebo případně vyložte pečícím papírem.

Oddělte si žloutky od bílků. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.

Do misky nalijte rozpuštěnou čokoládu a vmíchejte do ní ricottu, žloutky a ručním mixérem rozmixujte. Vmíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z bio pomeranče a znovu promíchejte.

Nyní si připravte pevný sníh z bílků a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.

Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 40-45 minut.

Ozdobte nasekanými pistáciemi.

Servírujte se zakysanou smetanou a skladujte v lednici.

 Jediné, co tuhle čokoládu osladí je čokoláda, je tedy na vás, jakou použijete. Já jsem použila 92 % a bylo to super, pokud ale máte raději sladší chuť, použijte i méně procentní čokoládu.

Mohlo by vás zajímat

Zanechte komentář