Ještě stále mám dost receptů, které jsem sdílela na začátku na instagramu a dodnes nejsou na blogu. Tak to musím napravit.
Tohle sice není GAPS recept, a tak je nutno na to opět upozornit. Nicméně, ne každý, kdo sleduje můj blog se stravuje podle principů GAPS, a tak tu bude i pár takových receptů.
Tak snad vám bude chutnat, já ho od té doby, co jsem ho vloni upekla nedělala, ale v neděli čekáme návštěvu, a tak ho asi upeču znovu.
Suroviny
- 500 gramů ricotty
- kůra ze dvou bio pomerančů
- 4 vejce
- 250 gramů mandlové mouky
- 100 gramů vysokoprocentní čokolády
- ½ lžičky jedlé sody
- hrst nebo více nasekaných pistácií na ozdobu
Postup
Předehřejte troubu na 175 C. Připravte si kulatou formu na dort o průměru asi 20 cm. Vymažte nebo případně vyložte pečícím papírem.
Oddělte si žloutky od bílků. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
Do misky nalijte rozpuštěnou čokoládu a vmíchejte do ní ricottu, žloutky a ručním mixérem rozmixujte. Vmíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu a kůru z bio pomeranče a znovu promíchejte.
Nyní si připravte pevný sníh z bílků a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 40-45 minut.
Ozdobte nasekanými pistáciemi.
Servírujte se zakysanou smetanou a skladujte v lednici.
Jediné, co tuhle čokoládu osladí je čokoláda, je tedy na vás, jakou použijete. Já jsem použila 92 % a bylo to super, pokud ale máte raději sladší chuť, použijte i méně procentní čokoládu.