Hit loňských Vánoc. Vloni jsem tento recept sdílela na instagramu a Facebooku a měl obrovský úspěch, a tak je na čase, aby se dostal i sem, na web. Hotové opravdu připomínají klasické linecké sušenky, a tak pro ty z vás, kterým nevadí vejce a jste na nízkosacharidové stravě, nemůžete nebo nechcete tedy použít recept na již publikované bezvaječné linecké, kde je v surovinách jablečné pyré, tohle je recept právě pro vás.
Aby recept splňoval pravidla low carb, tak jsou sušenky plněné tentokrát malinovým máslem, můžete je také naplnit borůvkovým máslem nebo prostě klasickou marmeládou
Suroviny
- Sušenky
- 6 lžic másla (95 gramů)
- 2 vejce
- 3 hrnky mandlové mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu (můžete vynechat)
- kůra z bio citronu (můžete vynechat)
- Malinové máslo:
- 3 lžíce kokosového másla
- asi 10 čerstvých malin
Postup
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.
Mezitím si připravte plech a vymažte ho tukem nebo vyložte pečicím papírem.
Troubu předehřejte na 175 °C.
Metličkou vyšlehejte v misce máslo. Poté přidejte vejce a vanilkový extrakt a znovu pomocí metličky vyšlehejte. Můžete použít i ruční šlehač.
Nakonec přidejte mandlovou mouku a už jen pomoci lžíce, později rukou vypracujte těsto.
Dejte do misky a nechte v lednici asi 30 minut vychladnout.
Vychladlé těsto dejte mezi dva pečicí papíry a vyválejte z něj plát asi 0,5 cm vysoký.
Po odstranění vrchního papíru vykrajujte sušenky a ty opatrně pokládejte na plech.
Pečte 8-12 minut. Poté nechte vychladnout.
Mezitím si v mixéru rozmixujte maliny na pyré. Nechte stranou.
V menším kastrůlku pomalu zahřejte kokosové máslo. Míchejte ho, aby se rozpustilo. Ať bude rozpuštěné přidejte do něj malinové pyré.
Pořádně promíchejte. Nechce asi 10 minut vychladnout v lednici.
Malinové máslo použijte na spojení dvou sušenek.
Hotové sušenky poprašte trochou kokosové mouky. Nebo můžete sušenky polévat čokoládou. Můžete použít i klasickou nebo domácí marmeládu, skvělý recept najdete v Cukrfree kuchařce pro malé i velké.
Skladujte v lednici.
11 komentářů
Linecké je dokonalé! Právě jsem dopekla… Díky moc za recept!!!
MOC DĚKUJU, MÁM VELKOU RADOST!
Dobrý den Jani. Prosím Vás hrnek co používáte v receptech je na váhu kolik g? Moc děkuji 🙂
Jeden hrnek má 240 ml.
Dobrý den, mohu u malinoveho masla kokosove maslo nahradit kakaovym maslem?Kokosove maslo neznam, zatim jen kokosovy olej.Diky za odpoved
Každé máslo má jinou konsistenci. Takže v toto recept nebude kaklové fungovat. Můžete vyšlěhat klasické máslo, nebo očechové.
Dekuji za odpoved, zkusim prepustene klasicke.
Dekuji za odpoved, zkusim prepustene klasicke.
[…] No, a tak jsem přemýšlela čím naplnit tyhle koláčky. Protože jsem je chtěla slepit jako linecké. No a jaké ovoce se nejlépe hodí k máku? Přece švestky, že jo!!!! Stejně jako […]
Dobrý den, Jani, můžu se zeptat, jestli mandlová mouka ve Vašich receptech (třeba tady nebo u ricottového koláče) znamená nějakou speciální odtučněnou, nebo je možné použít namleté mandle? Z Cukrfree jsem zvyklá používat ty mleté mandle a někdy ani “mandlová mouka” z obchodu není podle složení nic jiného. Ale pochopila jsem, že každá má jiné vlastnosti, tak se radši ptám🙂 a děkuji předem za odpověď!
Dobrý den, vždy používám mleté mandle, nikdy nepoužívám odtučněnou mouku. Takže kupované mleté mandle jsou v podstatě mleté mandle. Ale například DM drogerie prodává mandlovou mouku a ta je odtučněná a velmi jemně mletá, v mých receptech se použít nedá, nebude to bohužel fungovat. Já si většinou melu mandle sama, používám mlýnek na kávu. Ale v USA jsem byla zvyklá i mleté mandle (almond meal) kupovala. Tady v ČR už jsem taky zahlédla v bio obchodě mleté mandle, tak musím vyzkoušet, konzistencí jsou velmi podobně vypadající.