Vánoce se blíží neuvěřitelnou rychlostí, a i když nepodléhám normálně trendům a hysterii, tak prostě je na čase začít připravovat recepty, o které se s vámi mohu podělit.
Nejprve procházím web, co už vlastně mám upečeno z předešlých let ať nepeču to samé. Já už si totiž ani nepamatuji, co jsem pekla.
Dnes jsem zkoušela nový recept na bezvaječné perníčky, už se chladí, tak snad se povedou a receptu se taky dočkáte.
Tenhle recept není žádná horká novinka, naopak, recept pečeme pravidelně již několik let, a tak je prostě nutnost ho mít i tady na novém webu.
Je až neuvěřitelné, že tento recept funguje, ale je to tak. A určitě potěší všechny z vás, kterým vadí vajíčka, mléčné výrobky a kokos. Jednodušeji to prostě nejde.
No a pro ty z vás na nízkosacharidové stravě, nebojte, i na vás se dostane a receptů bez medu bude až až.
Tak se těším, jak se vám povedou.
Suroviny
- 2 hrnky mletých loupaných mandlí, nebo mandlové mouky
- 2lžíce medu
- 1 lžičku skořice
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 žloutek na ozdobu (pokud vejce netolerujete můžete vynechat)
Postup
Troubu si předehřejte na 170 °C, na plech dejte pečící papír a pořádně ho pomažte tukem, tento krok je velice důležitý, jinak vám sušenky nepůjdou později z papíru sundat.
V míse smíchejte mleté ořechy, skořici, vanilkový extrakt a nakonec přidejte med.
Rukama pomalu vypracujte těsto, pokud bude moc lepivé přidejte lžíci mletých mandlí, pokud moc suché přidejte trochu medu.
Vypracované těsto dejte mezi dva pečící papíry a vyválejte, asi 0,5 cm silné.
Sundejte vrchní papír a můžete začít vykrajovat.
Vykrojené sušenky dejte na připravený pečící papír, potřete vyšlehaným žloutkem, pokud ho používáte a dejte péct na 10 minut. Po dopečení jsou sušenky na dotek velice měkké, nechte je tedy vychladnout, než s nimi budete manipulovat. Po vychladnutí jsou sušenky krásně pružné.
Skladujte v suchu a chladnu.