Ta si někdy říkám, že takové recepty snad ani nebudu psát, ale víte co? Proč ne!
Jednoduchých receptů není nikdy dost a inspirace je potřeba. A i když už na webu mám různé variace na omeletu, zeleninový nákyp a já nevím co ještě, tohle je zase jiné a stejně dobré.
Suroviny
- 2 lžíce sádla, ghí nebo másla (víc pokud potřeba)
- 5-6 kusů shitake hub, budou fungovat i jiné
- ¼ cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- čerstvý tymián dle chuti
- 4 vejce
Postup
Na větší pánev dejte pomalu rozehřát tuk, mezitím očistěte a nakrájejte houby na plátky a dejte je na pánev pomalu osmahnout, přidejte česnek a cibuli. Za občasného míchání nechte asi 5-8 minut smažit, přidejte více tuku, když je potřeba.
Poté posypte čerstvým tymiánem, můžete ale použít i sušený. Promíchejte.
Do hrníčku si vyklepněte vajíčka, vidličkou vyšlehejte a nalijte he na pánev. Párkrát promíchejte, aby se vejce spojilo s houbami a kořením, poté zakryjte pokličkou a nechte 2-4 minuty vařit.
Servírujte s čerstvou zeleninou, domácí majonézu nebo kysanou smetanou.
Můžete posypat čerstvými bylinkami.