Tenhle recept byl jedním z prvních receptů, který jsem psala na tehdy nově vzniklou živou kulturu. Není to žádný objev, naopak, je to velice tradiční recept.
Najdete ho téměř všude a je prostě super jednoduchý a lehký. Pod názvem žloutkový pudink ho najdete také v Cukrfree kuchařce pro malé i velké, tam najdete také dýňovou verzi.
Recept zvládne uvařit snad každý a je to skvělá svačina, nebo klidně i snídaně.
Dělám ho doma vždy, když mi zbydou žloutky, například po upečení nějaké buchty.
Suroviny
- 3 žloutky
- 1 hrnek domácího jogurtu, nebo kefíru případně můžete použít kokosové mléko
- 1 lžička skořice (můžete vynechat)
- vanilový extrakt (můžete vynechat)
- maliny, borůvky nebo jiné ovoce (můžete vynechat)
- strouhaný kokos nebo ořechy (můžete vynechat
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C, připravte si pečící misku velkou asi 18 cm v průměru, případně dvě menší. Vymažte pořádně tukem.
Do vyšší nádoby dejte žloutky a kefír nebo jogurt a ručním mixérem vyšlehejte.
Pokud budete přidávat vanilový extrakt a/nebo skořici, přidejte a znovu promíchejte.
Vyšlehanou směs nalijte do připravené misky, případně posypte malinami, borůvkami nebo kokosem a dejte péct na 60 minut.
Servírujte teplé nebo studené s domácí kysanou smetanou, nebo čerstvým ovocem
4 komentářů
Zdravím Vás,
jaký je prosím objem hrnku, který uvádíte v receptu?
Děkuji, s pozdravem Z.H.
Dobrý den, jeden hrnek je 240 ml.
Dobrý den,
Zkoušela jsem s kokosovým mlékem a výsledek vypadal jaksi zdrcnutě. Nevíte kde jsem mohla udělat chybu?
Někdy se to může stát. Nebylo kokosové mléko studené?