Jednu bílou čokoládu jsem již před lety vymyslela a recept je na živé kultuře a její variace i v Cukrfree kuchařce pro malé a velké.
Když probíhala zářijová výzva 21 dní bez cukru, tak jsem přemýšlela, co ještě vyrobit lidem na chuť a vznikla tahle bílá čokoláda, nebo jak někdo na instagramu napsal, kokoláda.
Je to jednoduché a samo o sobě dost sladké. Můžete si přidat čerstvé maliny (jako já na fotce) nebo klidně i borůvky.
Zatím všem chutnala, snad bude chutnat i vám. Tedy pokud máte rádi kokos.
Už zkouším ještě další verzi, kde si chci pohrát se surovinami, a tak pokud se povede, tak se podělím.
Suroviny
- 1 hrnek plnotučného kokosového mléka
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu, neslazeného
- 1/3 hrnku kokosového másla
- Pár kapek vanilkového extraktu
Postup
Všechny suroviny dejte do malého kastrůlku a zahřejte, aby se rozpustilo kokosové máslo a vše se spojilo. Nechcete přivést k varu!
Poté nalijte celou směs do mixéru a rozmixujte do hladké hmoty.
Nalijte do formiček na čokoládu, nebo kostek na led a dejte do mrazáku. Tam také skladujte.
To růžové, co vidíte na fotce, jsou mrazem sušené maliny, které jsem rozmixovala do malé části, jen pro optický efekt.