Mám ráda recepty, která jsou jednoduché a dají se jen tak do trouby a za chvíli je hotovo.
Tohle je jeden z nich. Jenže tenhle je super ještě z jednoho důvodu. Můžete ho bud použít jako přílohu k pečenému, masu, rybě nebo jen tak, ale můžete z něj také připravit polévku podle tohoto receptu. Tak totiž vzniknul. Pekla jsem zeleninu na polévku a vypadala tak úžasně, že jsem to pro vás napsala i jako samostatný recept. Protože jednoduchých receptů není nikdy dost.
I když název říká, že je to zimní recept, myslím, že bude chutnat i jiném ročním období.
Suroviny
- 16 středně velkých mrkví
- 4 větší petržele
- 1 červená cibule
- 4 lžíce tekutého sádla
- sůl, pepř (můžete vynechat)
- bylinky na ozdobu
Postup
Předehřejte troubu na 175°C, připravte si velký plech.
Mrkev, petržel a cibuli oloupejte a nakrájejte na větší přibližně stejné kusy. Dejte do velké mísy a zalijte sádlem. Vše promíchejte, aby se každý kus zeleniny obalil aspoň trochu tukem a poté dejte na připravený plech péct na asi 60 minut.
Servírujte třeba s masovými kuličkami nebo si uvařte tuhle skvělou polévku.