Jsou dny, kdy se člověk nezastaví a pak má tendence jíst něco nezdravého, nebo možná i nejíst. Snažím se tedy zapisovat si i moje rychlé, jednoduché recepty. Protože pravda je, že ne vždy je čas vyvařovat. Tento recept je oblíbená dobrota mého syna. Bohužel se mu, i v jeho 5 letech, špagetová dýně špatně jí, a tak i když ušetřím čas na vaření, musím si pak udělat čas a nakrmit ho. :-)) I když už se lěpší.
Recept je ale tak jednoduchý, že ho vážně zvládne připravit každý…A je vhodný i na mé výzvě 21 dní bez cukru. Pro ještě větší urychlení si můžete špagetovou dýni připravit den předem, pak už vám tento recept opravdu zabere jen chvíli.
Suroviny
- ½ špagetové dýně,pečené
- 200 gramů mletého masa, můžete použít maso dle chuti
- 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájeného
- 3 lžíce sádla, ghí nebo kokosového oleje
- sůl a pepř.
- Vývar na podlévání, pokud je potřeba
Postup
Nejprve si upečte špagetovou dýni dle návodu zde.
Na pánev dejte tuk a nechte ho pomalu rozehřát. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nechte ho krátce osmahnout. Pak přidejte maso a nechte několik minut restovat, dokud nebude pěkně do hněda opečené. Osolte a opepřete dle chuti.
Pokud se maso přichytává, můžete ho podlít vývarem. Až bude maso hotové, přidejte špagetovou dýni a promíchejte ji pořádně s masem.
Servírujte ozdobené čerstvými bylinkami, jako přílohu můžete podávat nakrájená rajčata nebo jinou zeleninu. I samotné je to ale plnohodnotné a vyvážené jídlo.
Tento recept je také vhodný od 4 fáze úvodní diety.
2 komentářů
Dnes jsem připravila k večeři – je to famózní! Tak jednoduchý recept a tak vynikající! Doporučuji všem vyzkoušet. Nebudete litovat.
[…] dýně už mám na blogu dlouho a taky tam najdete několik různých receptů jako jsou placičky, míchané mleté maso, bramboráky a teď je tady tahle zapečená verze s vejcem, která se hodí jako vydatná […]