Období špagetové dýně, je moje nejoblíbenější. Miluju všechny druhy dýně, ale ta špagetová je prostě nejlepší. V minulém receptu najdete návod, jak si dýni správně připravit a tohle je první z mnoha receptů z této úžasné dýně, které pro vás tento podzim chystám.
Rychlá svačina, snídaně, nebo i oběd. Jednodušeji už to snad ani nejde!
Suroviny
- půlku předem pečené špagetové dýně (asi 400 gramů)
- 3 vyšlehaná vejce
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželová nať dle chuti.
- sádlo na smažení
Postup
Pečenou dýni připravte dle návodu zde a pak nechte trochu vychladnout, poté pomocí vidličky vydlabejte do misky. V hrníčku vyšlehejte vejce, přidejte namačkaný česnek a sůl. Vše promíchejte.
Do dýně přimíchejte nasekanou petržel. A nakonec smíchejte s vyšlehaným vejcem.
Na pánvi rozehřejte sádlo. Nesnažte na vysoké teplotě, ale raději pomalu.
Lžíci pokládejte na předehřátou pánev těsto a vytvarujte do stejně velkých lívanců. Buďte trpěliví, než budete obracet, je nutné, aby byl spodek lívance dostatečně propečený, a měl takovou pevnější kůrčičku, než budete otáčet, jinak je šance, že se budou placky trhat.
Servírujte s domácí majonézou, nebo kysanou smetanou.
2 komentářů
Dobrý den, šlo by toto těsto dát do vaflovacky a udělat z toho vafle, nebo se to rozpadne? Díky 🎃
Myslím, že určitě.