Tak jak jsem slibovala u receptu na pečený květák, konečně jsem dodělala další úžasnou polévku do sbírky. Polévky opravdu jíme téměř denně, někdy jen totálně jednoduché kombinace vývar a zelenina co dům dám jindy se pustím do trochu víc zajímavých kombinací. A to je přesně tenhle recept. Sice se může zdát strašně složitý, ale je strašně jednoduchý. Já totiž nevím jak vy, ale já nemám čas vymýšlet nějaké složitosti.
Suroviny
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 červenou cibuli, nadrobno nakrájenou (bíla bude také v pohodě fungovat)
- 3-4 stroužky česneku, nadrobno nakrájený
- 5 větších mrkví, nadrobno nakrájenou
- 5 hrnků kuřecího vývaru
- 2 hrnky kokosového mléka
- 1 pečený květák s kurkumou
- 6 listů kadeřávku, nasekaného na menší kusy
- sůl, kmín
Postup
Do většího hrnce dejte olivový olej a na pomalu zahřejte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a kmín a pár minut osmahněte.
Poté přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte, a podlijte vývarem a kokosovým mlékem, osolte. Nechte pomalu přivést k varu. Mezitím si dejte pečený květák do mixéru a jen lehce ho nechte rozmixovat, chcete, aby část byla stále na menší kousky. Případně můžete jen nasekat nožem.
Přidejte do již vroucí polévky, a nakonec přidejte kadeřávek. Zamíchejte, dosolte dle potřeby a nechte dalších 10-15 minut pomalinku probublávat, až bude mrkev dostatečně měkká.
Servírujte s čerstvě nasekanou natí. Já jsem použila oregano.