KEŠÚ KRÉM

by Jana Dell-Plotnárková

Kešú krém je velice rychlá, jednoduchá svačina. Dá se použít jako poleva na dezerty, nebo přidat do smoothie, ale můžete si ho jednoduše dát úplně jen tak samotný.

Je několik verzí, jak ho vyrobit, tento je obohacený o kokosové mléko. Je neslazený a chutná výborně. Pokud chcete můžete ho lehce dosladit, třeba trochou medu, ale když do něj přidáte čerstvé maliny a jiné ovoce není to vůbec potřeba.

Vytisknout
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 3 voted )

Suroviny

  • 2 hrnky kešú ořechů
  • 1 hrnek vody
  • ⅓ hrnku kokosového plnotučného mléka, nebo smetany
  • 1 lžičku vanilového extraktu

Postup

Nejprve si namočte kešú do připravené vody a nechte asi 6 hodin namočené dle návodu zde. Až budou oříšky krásně měkké, dejte i s vodou do mixéru a přidejte kokosové mléko, vanilkový extrakt a vše rozmixujte do hladké kaše. Směs dejte do skleněné nádoby a nechte v lednici vychladnout. Servírujte samotné s čerstvým ovocem nebo třeba jako polevu na chia pudink

V lednici v uzavřené skleničce vydrží i 3 dny.

 

Mohlo by vás zajímat

1 komentář

Banánový dort s čokoládovou polevou – Jana Dell-Plotnarkova 2 května 2019 - 03:56

[…] receptu na banánový chleba se super čokoládovou polevou. Můžete ale použít jako polevu kešú krém. Stačí přidat 2 lžíce rozpuštěného kakaového […]

Reply

Zanechte komentář