Do bramborového salátu určitě neodmyslitelně patří.
Já jsem leta používala jen jogurt, ale letos jsem bohužel zase bez mléčných výrobků, tak se musím spokojit s majonézou. Vím, že hodně lidí má často problém s výrobou. Tahle verze mi přijde velice jednoduchá a už jsem ji párkrát dělala a vždycky se mi povedla. Tak snad se bude dařit i vám. Důležité je opravdu dodržet návod tak jak je napsaný
Pokud používáte ponorný mixér, tak do nádobky dejte suroviny přesně v tom pořadí, v jakém jsou napsané v receptu. To je základ úspěchu! Ponořte mixér dovnitř a pomalými pohyby nahoru a dolů umixujte majonézu do hladkého krému. Mě tato metoda vyhovuje nejvíce a opravdu se mi vždy povedla výborná majonéza. Pokud budete používat mixér, dejte dovnitř všechny suroviny kromě oleje. Zapněte na okamžik, aby se suroviny spojily, a poté za stálého chodu mixéru pomalu přilévejte olej. I tady je hotovo, když vznikne hladká majonéza. Přendejte do skleněné nádoby a skladujte v lednici. Pokud jste použili syrovátku, neplňte sklenici až k okraji, ale nechte asi 3 cm od okraje volné. Zavřete a nechte venku při pokojové teplotě 7-10 hodin fermentovat a poté uložte do lednice. Majonéza vám v lednici trochu zhoustne, víc pokud jste použili syrovátku. Se syrovátkou vám v lednici vydrží i několik měsíců. Bez syrovátky spotřebujte do 2 týdnů. Skladujte v ledniciSuroviny
Postup